Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 14 ianuarie 2022

politia.jpg

Parchetul contrazice primele informatii oferite de politie in cazul accidentului in urma caruia o fetita a murit si alta a fost ranita
Parchetul contrazice primele informatii oferite de politie in cazul accidentului in urma caruia o fetita a murit si alta a fost ranita
Sursa imaginii: 
Facebook/Poliția Română

Discutam despre decredibilizarea unei institutii, esentiale in orice stat, Politia si cinismul înfiorator al unui om, un politist care a omorat pe  trecerea de pietoni un copil si a ranit un altul. Parchetul contrazice primele informatii oferite de politie si transmite ca in urma audierilor soferului,  acesta nu se afla in misiune desi avea girofarul aprins si circula cu viteza. Imagini surprinse imediat dupa producerea tragediei, arata cum politistul vorbeste la telefon si împunge cu piciorul una dintre victime.  

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

La Timisoara, liderul AUR, George Simion, alaturi de un grup de sustinatori a intrat cu forta in Primarie cautandu-l pe Dominic Fritz. Ei au fost opriti intr-un final de angajatii municipalitatii iar primarul acuza ca nici Politia Locala, nici Jandarmeria nu au intervenit. Este al doilea episod de acest gen organizat de Simion, dupa protestul de la Parlament care a degenerat dupa ce sustinatorii AUR s-au urcat pe garduri si au vandalizat masini din curtea institutiei. Atunci, nemultumirea era legata de o eventuala sedinta in care urma sa fie adoptata legea certificatului verde. 

Iar Novak Djokovic are pentru a doua oara viza de intrare in Australia anulata. Hotararea a fost luata de ministerul imigratiei. Sunt slabe sanse ca sarbul sa mai evolueze in primul mare slam al anului. Autorităţile australiene au acceptat să suspende deportarea numărului unu mondial, până când justiţia se va pronunţa în cazul său. Maine dimineata el va fi audiat de responsabili ai Politiei de Frontiera.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 14 ianuarie 2022