Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 18 ianuarie 2022

ciuca_bun.jpg

Premierul Nicolae Ciucă
Sursa imaginii: 
Facebook/Nicolae Ciucă

Premierul  Ciucă a plagiat în teza de doctorat, sustine jurnalista Emilia Sercan, pentru Press One.  Seful Guvernului reactioneaza si transmite ca lucrarea  este rodul cercetării ştiinţifice şi reflectă munca depusă. Nicolae Ciuca a solicitat verificarea lucrării. Comisia de etica a Universitatii de Aparare Carol I a demarat analiza.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

De ieri si pana azi numarul infectarilor cu SARS COV 2 aproape s-a dublat. Inregistram un record absolut, de la debutul pandemiei, de cazuri inregistrate intr-o singura zi la copii si adolescenti. Ne uitam in context la regulile dupa care trec de-acum scolile in online, criterii criticate de medici si asociatiile de parinti. 

Mii de profesori din România vor fi maine în grevă pentru două ore. Activitatea în școlile care s-au raliat protestului organizat de sindicatele din învățământul preuniversitar , va fi oprită între 11 și 13. Elevii vor rămâne în clase supravegheați de dascali. Violeta Cincu ne-a pregatit un reportaj despre solicitarile sindicatelor si ce sanse au sa fie satisfacute.

Iar conservatoarea malteză Roberta Metsola, desemnată de PPE, a fost aleasă preşedinta a Parlamentului European. In presa franceză au apărut cîteva articole în care sunt semnalate unele contradicţii între această numire şi valorile apărate de Uniunea Europeană.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 18 ianuarie 2022