Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 19 ianuarie 2022

incidenta_covid.jpg

Sursa imaginii: 
Pixabay.com/ geralt

Blocata in Parlament, legea certificatului verde la locul de munca nu mai e o prioritate pentru Coalitia la guvernare. Marcel Ciolacu, un oponent declarat al masurii, spune acum si ca e  tardivă o lege în acest moment. Asta dupa ce ieri, liderul liberal Florin Citu anunta ca decizia renunțării la certificatul verde pentru angajati a fost a ministrului Sanatatii.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Un comunicat controversat dat publicitatii de Camera de Comert si Industrie a Romaniei, afirma  sprijinul pe care institutia il acorda premierului Nicolae Ciuca, in contextul acuzatiei de plagiat la adresa acestuia. Presedintele filialei Vâlcea se delimiteaza de aceasta poziție si  considera ca  seful CCIR își exprimă pe față un interes nelegitim, anume acapararea celor 40 de hectare de teren ale Romexpo, cu referire la legea prin care statul acorda gratuit terenul din centrul Capitalei Camerei de Comert si Industrie.

Premierul Republicii Moldova va cere Parlamentului instituirea stării de urgență în energie, începând de maine. Gazprom transmite că va sista livrarea de gaze către Moldovagaz, în cazul în care aceasta nu va achita integral, până maine, consumul pentru prima jumătate a lunii curente.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a rostit astazi un discurs în faţa parlamentarilor europeni de la Strasbourg pentru a expune priorităţile preşedinţiei franceze a Uniunii. Şeful statului a răspuns apoi unor întrebări puse de deputaţi iar unii dintre ei, mai ales francezi, l-au criticat vehement reproşîndu-i lipsa de iniţiativă în mai multe domenii.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 19 ianuarie 2022