Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 21 ianuarie 2022

000_9wq97u_1.jpg

Sursa imaginii: 
ALEX BRANDON / POOL / AFP

SUA şi Rusia au decis continuarea negocierilor, fiind posibil chiar un nou summit Biden-Putin. Intre timp, presedintele Klaus Iohannis a convocat CSAT-ul saptamana viitoare. Ministerul de Externe de la Moscova anuntase mai devreme că între garanţiile pe care Rusia le cere Occidentului  pentru securitatea sa, se află o retragere a forţelor  NATO din România şi Bulgaria. MAE roman considera inadmisibila solicitarea.  

 

sumarul emisiunii 40 de minute

Proiectul de desființare a Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție a fost pus astazi în dezbatere publică. Dosarele privind presupuse fapte de corupție săvârșite de magistrați - care erau anchetate de SIIJ - ar urma să fie instrumentate de 42 de procurori. Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu  asigura că nu va fi vorba, de fapt, despre o altă structură care să înlocuiască SIIJ, ci de un sistem nou.

Iar Tribunalul Bucureşti a dispus încetarea grevei de la Societatea de Transport Bucureşti, considerând-o ilegală, şi reluarea imediată a activităţii. Soferii nu vor sa se intoarca la munca. Astazi este a doua zi de greva care a paralizat Capitala.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 21 ianuarie 2022