Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 25 ianuarie 2022

id187706_inquam_photos_octav_ganea_3.jpg

Sursa imaginii: 
Inquam Photos/Octav Ganea

Dupa discutii contradictorii purtate astazi intre PSD si PNL nu cadeau de acord asupra perioadei de aplicarea ordonantei pentru plafonarea si compensarea facturilor, premierul Ciuca a anuntat noile masuri pentru consumatori. Preturile plafonate se vor aplica pentru lunile februarie si martie.  Executivul discută cu Comisia Europeană pentru a prelungi și o măsură de sprijin pentru marii consumatori.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Dupa 5 zile greva angajatilor STB s-a incheiat. Conducerea anunta concedieri in timp ce liderul sindical a fost audiat la Politie. In context, o federație patronală propune desființarea societatii de transport și scoaterea la licitație a traseelor.

 

In discursul rostit la ceremonia dedicată Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, presedintele Klaus Iohannis avertizeaza că încercările de reabilitare a criminalilor de război si exacerbarea antisemitismului sunt pericole la adresa democrației. In context, liderul AUR, George Simion anunta ca l-a numit pe Calin Georgescu, presedinte de onoare al formatiunii. Georgescu i-a catalogat drept ”eroi ai neamului” pe seful Garzii Legionare, Corneliu Zelea Codreanu și pe Ion Antonescu, responsabil pentru Holocaustul din România. 

Iar Ucraina a anunțat că a destructurat o grupare care acționa la ordinele Moscovei și care plănuia atacuri armate pentru a "destabiliza" anumite părți ale țării. Pe de alta parte, Comisia Europeană transmite ca a avansat foarte mult în pregătirea de măsuri puternice de descurajare în cazul în care Rusia își continuă acțiunile amenințătoare împotriva Ucrainei

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 25 ianuarie 2022