Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 27 ianuarie 2022

blinken_-_ap22020536389328.jpg

Secretarul de stat american Antony Blinken
Secretarul de stat american Antony Blinken (arhivă, 20 ianuarie 2022)
Sursa imaginii: 
Alex Brandon / ASSOCIATED PRESS

Rusia examinează răspunsurile oferite de NATO şi de Statele Unite privind garanţiile de securitate, iar preşedintele Vladimir Putin va lua o decizie privind viitorii paşi, anunţă Kremlinul, care apreciaza totusi că preocupările Moscovei nu par să fi fost luate în considerare. Dialogul dintre cele doua parti va continua insa.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

A doua zi cu peste 30.000 de cazuri de covid!  Trendul ascendent se va pastra, saptamana viitoare o sa inregistram o noua crestere spectaculoasa, spune ministrul Sanatatii. In context, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, anunta ca ieri , in prima zi in care vaccinarea categoriei de varsta 5-11 ani a fost posibila, s-au vaccinat aproape 400 de copii iar în platformă mai sunt  3500  programări până la data mijlocul lunii februarie.

Demersul formațiunii extremiste AUR îndreptat împotriva presei este o tactică de natură fascistă. O spune la RFI deputatul PNL Alexandru Muraru, Reprezentant Special al Guvernului pentru Combaterea Xenofobiei și Antisemitismului. El afirmă pe de altă parte că întâlnirea recentă a lui Emil Boc cu George Simion este un lucru regretabil, care ”nu trebuie să fie un exemplu pentru liderii politici”.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 27 ianuarie 2022