Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 28 ianuarie 2022

consiliera_usr_agresata_mogosoaia_teama.jpg

Felicia Ienculescu-Popovici a fost agresată de doi consilieri locali din Mogoșoaia
Felicia Ienculescu-Popovici a fost agresată de doi consilieri locali din Mogoșoaia
Sursa imaginii: 
Facebook/Felicia Ienculescu-Popovici

Caz socant in Consiliul Local Mogosoaia. Doi consilieri locali de la PNL și PMP au amenințat o consilieră USR că o vor ”băga în scaunul cu rotile” din cauză că a furnizat presei informații despre o afacere imobiliară controversata. Este vorba despre asa numitul Sector Zero, practic un nou oras, lipit de Bucuresti, pe care administrația locală din Mogoșoaia vrea să-l construiască. Problema este ca exproprierile nu au o baza legala.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Doua zile dupa ce am primit invitatia de a adera la OCDE, un raport al organizatiei privind Romania  arata ca suntem  în urma celor mai multe ţări deja membre,  când vine vorba de asigurarea accesului la educaţie de înaltă calitate, sănătate, locuinţe şi transport. Nu există un termen limită pentru finalizarea aderarii, rezultatul si durata procesului depind de capacitatile Romaniei de a se adapta standardelor OCDE.

In Timisoara, din cauza frigului peste 10.000 de elevi si prescolari fac cursurile online, iar de săptămâna viitoare s-ar putea ca toate scolile din oras sa-si suspende orele cu prezenta fizica. Noul prefect i-a convocat de urgenta pe prefect si pe primar, pentru a discuta problema încălzirii celor racordati la sistemul centralizat al Colterm, societate care se află în insolvenţă.

Iar presedintele francez Emanuel Macron incearca sa clarifice intentiile Rusiei fata de Ucraina si a avut astazi o discutie telefonica cu Vladimir Putin. Pe de alta parte, ministrul rus de Externe anunta ca Putin este dispusa sa aiba o intrevedere cu omologul sau ucrainean, Volodimir Zelenski.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 28 ianuarie 2022