Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 31 ianuarie 2022

Dacian Ciolos REPER masuri fiscale.jpg

Dacian Cioloş: PSD nu are nici o viziune
Dacian Cioloş: PSD nu are nici o viziune
Sursa imaginii: 
arhivă RFI

USR a inițiat referendum pentru demiterea primarului din Mogoșoaia după agresarea consilierului Felicia Ienculescu Popovici. Formatiunea va face si o plangere la DNA fata de modul în care au fost realizate exproprierile la Mogoșoaia. Intre timp, la Brasov, un tanar liberal sugereaza intr-o postare pe Facebook ca viceprimarul USR, Flavia Boghiu, ar merita batuta,  agresiune încurajată și de un dezvoltator imobiliar local.

 

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Plafonarea pretului la alimentele de baza in loc de TVA zero la alimente, este varianta considerata corecta in aceasta perioada de liderul PSD Marcel Ciolacu. Cat de inteleapta este o interventie a statului in economie si care i-ar putea fi efectele, discutam in aceasta seara.

NATO nu va interveni militar in Ucraina daca tara va fi atacata de Rusia. Este declaratia secretarului general adjunct al Aliantei, Mircea Geoana,  care spune ca atitudinea Moscovei este inacceptabila. Un interviu in 40 de minute. Cand vom vorbi si despre stagiul militar voluntar pe care ministerul Apararii il are in vedere.  

Iar sistemul sanitar ieșean face cu greu fata imbolnavirilor cauzate de tulpina Omicron. Cazurile,  desi nu sunt grave,  sunt numeroase si necesita internarea, situatie care supraglomereaza spitalele. O alta problema o constituie numărul mare al angajaților din sistemul sanitar  aflați în carantină și în izolare.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 31 ianuarie 2022