Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 3 februarie 2022

pasaport_covid.jpg

Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

Certificatul de vaccinare este valabil la intrarea în țară doar cu doza booster a vaccinului, dacă au trecut mai mult de nouă luni de la schema de imunizare cu două doze. In caz contrar, cetatenii care intra in Romania vor sta in carantina 5 zile. Măsura  anuntata de guvern nu afectează valabilitatea certificatului cu două doze pe teritoriul național ceea ce înseamnă că documentul poate fi folosit în continuare la restaurante si  magazine.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

In timp ce tot mai multe tari europene renunta la restrictii, la noi raman in vigoare cele mai multe dintre măsurile sanitare iar starea de alerta se prelungeste. Organizarea de evenimente private e interzisa iar masca se va purta in continuare si la exterior. Totusi, accesul în supermaketurile din malluri va fi permis si fara certificat verde.

Scolile din Cluj nu trec in online asa cum se anticipa in urma cu cateva zile. Rata de ocupare a paturilor de spital, criteriul in functie de care se suspenda cursurile fizice, nu a trecut de 75% in nici un judet. La Iasi insa situatia este complicata pentru ca din ce in ce mai multi profesori se imbolnavesc. Ce solutie s-a gasit pe plan local, va spunem in 40 de minute.  

Iar liderul reţelei teroriste Stat Islamic a murit în cursul unei operaţiuni militare americane în Siria. Barbatul a detonat o bomba pe care o avea asupra sa. Pentagonul a confirmat interventia care nu s-a soldat cu victime de partea americana insa organizaţia Observator Sirian pentru Drepturile Omului anunta ca 13 persoane, inclusiv patru copii şi două femei si-au pierdut viata.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 3 februarie 2022