Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 7 februarie 2022

Dacian Ciolos REPER masuri fiscale.jpg

Dacian Cioloş: PSD nu are nici o viziune
Dacian Cioloş: PSD nu are nici o viziune
Sursa imaginii: 
arhivă RFI

Programul  politic propus de preşedintele USR, Dacian Cioloş, membrilor conducerii partidului, a fost respins la vot. Liderul USR are programata de la aceasta ora declaratii de presa si este asteptat sa anunte oficial daca va mai ramane sau nu in fruntea formatiunii.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Ministerul Familiei solicita guvernului de la Copenhaga sa permita aducerea în ţară a bebeluşului internat în Danemarca, atunci când starea sa de sănătate va permite. Bunicii materni vor sa creasca copilul, situatia parintilor e incerta pentru moment, amandoi  au ajuns in centre de detentie diferite fiind suspectati ca au agresat bebelusul.  

In contextul crizei din Ucraina, Emmanuel Macron este astazi la Moscova şi merge maine la Kiev. In opinia liderului de la Paris, Ucraina trebuie să fie un subiect de discuţii directe între cei 27 de europeni şi Rusia, ipoteză de lucru până acum respinsă de Vladimir Putin care nu mizează decât pe dialogul direct cu Washington. 

Iar tenismena chineza Shuai Peng neagă că l-ar fi acuzat pe fostul vicepremier al Chinei de agresiune sexuală. Postarea de pe reţeaua de socializare a provocat o „uriaşă neînţelegere”, a declarat sportiva pentru publicatia franceza L'Equipe.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

    

 
Emisiunea 40 de minute din data de 7 februarie 2022