Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 8 februarie 2022

george_simion_in_parlament.jpg

Parchetul General a deschis dosar penal pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce George Simion l-a agresat pe Virgil Popescu,
George Simion, copreședinte AUR în Parlament
Sursa imaginii: 
INQUAM, Octav Ganea

Parchetul General a deschis dosar penal pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce George Simion l-a agresat pe Virgil Popescu, chiar la tribuna Parlamentului. Este un dosar dintr-un sir lung care insa nu se finalizeaza. Se fac plangeri penale sau sesizari din oficiu dar apoi  anchetele nu mai evolueaza insa noi momente violente se produc, fie ca e vorba de asaltul asupra Parlamentului, de amenintaru cu moartea la adresa celor care voteaza legea certificatului verde, de pozitionari antisemite sau de intrarea cu forta in Primaria din Timisoara.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Colegiul Medicilor din Bucureşti a transmis un mesaj, în ziua în care Capitala a ajuns la o incidenţă record de peste 34 la mie iar la nivel national s-au inregistrat 193 de decese.  In 24 de ore numarul infectarilor s-a dublat si s-a apropiat de 36.300.  Pe de alta parte, un studiu al unui laborator privat, arata ca sunt şanse ca România să fi atins imunitatea de turmă.

Spre ce concesii se îndreaptă Franţa şi în general occidentalii in relatia cu Rusia? O întrebare la care încearcă să răspundă mulţi analişti după discuţiile de ieri de la Moscova dintre preşedintele francez Emmanuel Macron şi omologul său rus Vladimir Putin. astazi liderul de la Paris este la Kiev.  

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

   

 
Emisiunea 40 de minute din data de 8 februarie 2022