Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 11 februarie 2022

iohannis_stoltenberg.jpg

Președintele Klaus Iohannis și secretarul seneral NATO, Jens Stoltenberg
Sursa imaginii: 
Inquam Photos / Octav Ganea

 Există riscul unei invazii totale a Rusiei în Ucraina, dar și al altor tipuri de agresiuni. Este avertismentul lansat de seful NATO, Jens Stoltenberg care astazi, impreuna cu Klaus Iohannis a vizitat Baza Aeriana de la  Mihail Kogalniceanu. 

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Premierul Nicolae Ciuca si echipa sa au fost la Chisinau pentru prima sedinta comuna cu guvernul moldovean. Statele au semnt un acord prin care se reduc tarifele de roaming dar masura nu va intra in vigoare imediat, fiind nevoie de implicarea operatorilor de telefonie din cele două țări.

Guvernul analizează renunțarea la starea de alertă, ceea ce ar insemna eliminarea tuturor restrictiilor. În 15 februarie va fi facuta  o analiză pentru a vedea de când se iau primele măsuri de relaxare. Obligativitatea purtării măștii de protecție în interior va fi însă printre ultimele restrictii care vor fi eliminate de autorități, declara ministrul sănătății

Si, prima femeie comandant al Poliției Metropolitane a Londrei a demisionat după acuzații de sexism și misoginism în cadrul forței pe care o conduce.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 11 februarie 2022