Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Pornește într-o nouă aventură, în căutarea celor mai frumoase locuri din România!

acs.jpg

"Cele mai frumoase locuri din România, în ochii copiilor"
"Cele mai frumoase locuri din România, în ochii copiilor", este un proiect inițiat de Art Conservation Support (ACS).
Sursa imaginii: 
Anca Dina / Art Conservation Support

"Noi pornim povestea, voi trebuie să o continuați!", așa dă startul Asociația "Art Conservation Support" celei de-a doua sesiuni a proiectului "Cele mai frumoase locuri". Avânt ca baza de pornire elemente arhitecturale, decorative, case și ansambluri, ACS ne provoacă să devenim prieteni ai patrimoniului cultural, pornind într-o misiune cu doar câteva indicii despre frumos, unde să-l căutam și cum să-l identificam.

Proiectul este o continuare firească a activității Asociației "Art Conservation Support", cu scopul de a contribui la o mai bună conservare și punere în valoare a patrimoniului cultural material. "Prin proiecte editoriale și culturale aducem patrimoniul mai aproape de oameni iar pe oameni, mai aproape de patrimoniul cultural. Ca adulți responsabili și implicați pentru ca locul în care trăim să fie frumos, știm ce este patrimoniul cultural, ce reprezintă el și de ce arhitectura și elementele sale decorative sunt importante. Dar oare copiii noștri, sau prietenii lor, cunosc răspunsul? Știu ei să privească în jur și să aleagă ce e frumos de ce e urât, sau ce este de păstrat de ce poate fi uitat; ce e special la o clădire de patrimoniu și ce sens are ea în mulțimea altor clădiri?"

Proiectul "Cele mai frumoase locuri" se adresează copiilor cu vârste între 6 și 12, dar și părinții lor se pot implica. Cei mici vor participa la proiect sub forma unor echipe de cate 2-4 copii. Adulții din jurul lor (familia, cadrele didactice) beneficiază indirect de informații și sunt cei care fac legătura între copii și echipa de proiect pentru înscriere, asigurarea materialelor necesare.

Prin diferite activități, copiii vor fi invitați să descopere cele mai frumoase detalii sau ansambluri de arhitectură din apropierea lor, din orașul sau localitatea în care se află, și să le aducă în cadrul proiectului. De asemenea, vor exista ateliere online cu diferite prezentări și activități practice adoptate vârstei copiilor. Sunt patru săptămâni de ateliere, corelate cu provocările din cadrul concursului "Detectiv în căutare de comori". Pentru înscrieri în cadrul acestui proiect "Cele mai frumoase locuri", accesați pagina de internet pippincelcurios.ro.

Cele mai frumoase locuri din România, în ochii copiilor, este un proiect inițiat și susținut de Art Conservation Support (ACS) și finanțat de Ordinul Arhitecților din România prin Timbrul de Arhitectură. Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Mai multe informații despre a doua sesiune a proiectului "Cele mai frumoase locuri", dar și despre noile apariții editoriale ale Art Conservation Support, aflați din interviul acordat de Anca Dină lui Valentin Panduru, în cadrul emisiunii RFI360.