Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 14 februarie 2022

capture_decran_2022-02-14_a_14.19.00.png

Cancelarul german Olaf Scholz aşteptat luni 14 februarie la Kiev şi marţi 15 februarie la Moscova.
Cancelarul german Olaf Scholz aşteptat luni 14 februarie la Kiev şi marţi 15 februarie la Moscova.
Sursa imaginii: 
John MacDougall AFP/Archivos

In timp ce in tara, judetele de granita fac pregatiri pentru primirea unui eventual val de refugiati, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov îi sugerează presedintelui Putin să continue dialogul diplomatic. Germania, prin vocea cancelarului sau care astazi se afla la Kiev, cere Rusiei dezescaladarea situației in timp ce liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski transmite transant ca aderarea la UE și NATO rămân prioritare pentru Ucraina.  

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Programul Noua Casă va continua și în acest an. Plafonul alocat programului este de două miliarde de lei. Autoritatile au precizat că suma alocată poate fi suplimentată în caz de nevoie. La RFI, expertul în piața imobiliară Radu Zilișteanu explică faptul că programul Guvernului nu rezolvă o problemă importantă dar si ca prețurile locuințelor vor continua să crească în acest an.

Iar Valérie Pécresse, candidata conservatorilor francezi din partidul „Republicanii” la prezidenţialele din aprilie, şi-a ţinut ieri primul mare discurs la Paris. In faţa a peste 7.000 de persoane, Pécresse a schiţat „noua Franţă” pe care promite s-o cladească dacă ajunge în fruntea statului.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 14 februarie 2022