Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 15 februarie 2022

retragere.jpg

Convoi de vehicule blindate ruse în Crimeea, ianuarie 2022
Convoi de vehicule blindate ruse în Crimeea, ianuarie 2022
Sursa imaginii: 
AP

 

Ministerul rus al Apărării anunţă că o parte a trupelor desfăşurate la frontiera cu Ucraina a finalizat exerciţiile militare şi începe

să se retragă, informatie confirmata si de presedintia rusa. Seful NATO spune insa ca nu exista niciun semn al reducerii prezenței militare rusești la granița. Intre timp, parlamentul rus a votat rezoluţia prin care solicită preşedintelui Putin să recunoască independenţa celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei, autoproclamatele Republici Populare Doneţk şi Lugansk.

 

sumarul emisiunii 40 de minute

Vin vesti nu tocmai bune dinspre economie care anul trecut nu a confirmat asteptarile analistilor si nici prognoza guvernului si a crescut doar cu 5,6%. Cifrele sunt importante pentru ca indica evolutia pentru anul in curs, spune analistul Aurelian Dochia. Un interviu in 40 de minute.

Consiliul Concurenţei a amendat cu 71 milioane euro cinci companii farmaceutice, furnizoare de imunoglobuline şi alte medicamente. In perioada 2015-2018, firmele au actionat coordonat vizand limitarea şi, chiar, întreruperea aprovizionării pieţei româneşti cu imunoglobuline. intentia era de a exercita o presiune asupra autorităţilor sa suspende taxa clawback pentru medicamentele derivate din sânge sau plasmă.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 15 februarie 2022