Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 16 februarie 2022

tanc.jpg

Imagine publicată de Ministerul rus al Apărării pentru a ilustra retragerea tancurilor din zone de manevre.
Imagine publicată de Ministerul rus al Apărării pentru a ilustra retragerea tancurilor din zone de manevre.
Sursa imaginii: 
Handout Russian Defence Ministry/AFP

In timp ce Rusia sustine ca isi continua retragerea militarilor si echipamentelor de la granita cu Ucraina, Occidentul ramane prudent. Seful NATO spune ca nu se poate vorbi de o dezescaladare, in pofida declaratiilor Moscovei. Iar Kremlinul anunţă că Vladimir Putin este în favoarea negocierilor, dar că acestea vor fi „foarte dificile”.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a respins recursul formulat de Polonia şi Ungaria împotriva noului mecanism care permite UE să taie fondurile europene pentru ţările membre ce încalcă drepturile şi libertăţile democratice. Daca va aplica Bruxelles acest mecanism impotriva Budapestei si Varsoviei, discutam in 40 de minute.

Decizia Curtii Constitutionale privind masca obligatorie in spatiile deschise este un semnal prost pentru Guvern. Este opinia presedintei Asociatiei Funky Citizens, Elena Calistru, dupa ce judecatorii CCR au declarat neconstitutionala purtarea mastii in spatii publice deschise. Un interviu in 40 de minute.

Si, un nou episod de poluare masiva in Capitala. Potrivit estimărilor Agenţiei Europene pentru Mediu, în România, mor prematur anual 30.000 de oameni din cauze asociate poluării.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 16 februarie 2022