Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 17 februarie 2022

tancuri_rusia.png

Captură de ecran dintr-un material video publicat în 15 februarie 2022 de Ministerul apărării din Rusia, care susține că mai multe unități militare dislocate la granița cu Ucraina se retrag în bazele lor
Sursa imaginii: 
© Russian Defense Ministry Press Service via AP via rfi.fr

Președintele american  avertizeaza că ”în opinia sa, Rusia va invada Ucraina în următoarele câteva zile”. Asta in timp ce Moscova a reafirmat astazi că nu are în vedere nicio invazie, ceea ce îi face pe occidentali să se teamă de o operațiune militară iminentă. Astazi, separatiștii prorusi din estul Ucrainei au acuzat forțele Kievului că au deschis focul cu armament greu pe teritoriul lor. Armata ucraineană a respins acuzațiile și a spus că rebelii din Donețk și Luhansk au tras cu artileria grea, lovind inclusiv o grădiniță.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Proiectul de lege privind desființarea SIIJ a intrat astazi în Comisia juridică din Camera Deputaților. Documentul este o pacaleala, spune fostul ministru al Justitiei, deputatul USR Stelian Ion, care avertizeaza ca daca documentul trece de Parlament in forma propusa de actuala coalitie, Romania risca blocarea fondurilor europene.

 Iar Franta si aliatii sai au anuntat in aceasta dimineata retragerea din Mali, dupa aproape 10 ani. Situatia de securitate nu mai permite prezenta trupelor acolo, acestea urmand sa fie relocate in zona extinsa a Sahelului. Decizia de retragere din Mali marchează un regres major în eforturile pe termen lung ale Parisului de a lupta împotriva grupărilor teroriste din regiune.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 17 februarie 2022