Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 18 februarie 2022

exercitiu_militar.png

Exerciții militare comune Rusia - Belarus, 4 februarie 2022
Sursa imaginii: 
Ministerul Apărării din Rusia via AP Photo

Atacurile in estul separatist al Ucrainei au continuat si astazi. Rebelii pro rusi si armata ucraineana se acuza reciproc de deschiderea focului. Timp in care Moscova transmite că este favorabilă continuării negocierilor cu SUA pe tema garanţiilor de securitate.  Criza de la granita cu Ucraina se va afla si in atentia liderilor occidentali care s-au reunit astazi la Conferinta de la Munchen.  

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Un scenariu prinde contur pe scena politica! Partidul Mișcarea Populară, măcinat în ultima perioadă de disensiuni între liderii săi, s-ar putea alia sau chiar ar putea fuziona cu AUR. George Simion i-ar fi promis lui Cristian Diaconescu si că il va ajuta ca PMP sa-si faca un grup parlamentar. Politologul Andrei Țăranu analizeaza aceasta alaturare.

Planul National de Redresare si Rezilienta da nastere la noi contre in coalitie. Ministrul Investitiilor si proiectelor europene avanseaza ideea ca exista o campanie sustinuta de a transforma PNRR in ceva rau. Asta dupa ce colegul sau de la Sanatate, social-democratul Alexandru Rafila a cerut Corpului de Control sa faca o investigatie dupa ce a vazut in program  finantari de 25 de milioane de euro pentru consultanta aferenta unui proiect care avea o valoare de 5 ori mai mica.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 18 februarie 2022