Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 21 februarie 2022

putin_biden.png

Vladimir Putin și Joe Biden
Sursa imaginii: 
Angela WEISS, Alexey DRUZHININ AFP via rfi.fr

Se intetesc din nou eforturile diplomatice de rezolvare a crizei de la granita cu Ucraina unde situatia s-a tensionat din nou in ultimele zile. O noua intalnire intre presedintele american Joe Biden si cel rus Vladimir Putin ar putea avea loc, desi Kremlinul o considera prematura deocamdata. In aceasta dupa amiaza cancelarul german va avea o discutie telefonica cu liderul de la Kremlin. Intre timp, liderii separatisti ii cer lui Putin sa le recunoasca independenta.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

La conferinta de securitate de la Munchen, presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut sanctiuni imediate contra Moscovei, pe care liderii occidentali le promit de o amploare fără precedent dar doar in momentul in care Vladimir Putin lanseaza o invazie. În principiu, Rusiei i se va tăia accesul la piețele financiare internaționale, a explicat presedinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen. Despre efecte discutam in aceasta seara…

Guvernul ia din nou decizia de a plafona politele RCA, pentru o perioadă de 6 luni, pe fondul creșterilor mari de prețuri apărute după intrarea in faliment a City Insurance, liderul pietei. Despre eficienta acestei masuri, care ar putea atrage chiar o sanctionare la adresa Romaniei din partea Bruxellesului, discutam in 40 de minute.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 21 februarie 2022