Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 22 februarie 2022

noul_cancelar_german_olaf_scholz_in_parlamentul_german_8_decembrie_2021.

Cancelarul german, Olaf Scholz
Sursa imaginii: 
AP - Michael Sohn

Dupa ce a recunoscut  independenta republicilor separatiste din Donbas si a trimis forțe armate să asigure „menținerea păcii” în Donetk si Lugansk, liderii europeni pregatesc primele sanctiuni la adresa Moscovei. Germania a anuntat deja ca suspenda autorizarea gazoductului Nord Stream 2. Si Londra sanctioneaza 5 banci si 3 oameni de afaceri rusi.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Acciza la carburanti va fi redusa la jumatate pentru o perioada determinata anunta ministrul Finantelor. Adrian Caciu sustine ca masura va duce la scaderea pretului la pompa cu mai bine de un leu. In perioada imediat următoare Guvernul va avea discuții cu Comisia Europeană și cu marile companii distribuitoare. Executivul trebuia sa analizeze astazi si ce se intampla de la 1 aprilie, data de la care plafonarea si compensarea facturilor la gaze si energie nu se mai aplica.  

Iar de joi, toate restricțiile Covid se vor încheia în Anglia. Testele gratuite în masă se vor opri de la 1 aprilie, a spus prim ministrul britanic Boris Johnson. In tara, desi se poarta discutii despre un calendar al relaxarii, bilantul deceselor stabileste un nou record, 215 au fost raportate si peste 14.700 de infectari.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 22 februarie 2022