Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 23 februarie 2022

rusia_ucraina.png

Convoi militar rusesc
Sursa imaginii: 
Reuters via rfi.fr

In timp ce tot mai multe state impun sanctiuni contra Rusiei, in Ucraina ar putea fi decretata starea de urgenta iar rezervistii au fost convocati. Pe plan diplomatic, Washingtonul a anulat întâlnirea care trebuia să aibă loc maine între miniștrii de externe Antony Blinken și Serghei Lavrov. UE convoaca maine un summit extraordinar.

 

sumarul emisiunii 40 de minute

Cu o situatie din ce in ce mai tensionata la granita Ucrainei, problema eventualilor refugiati este abordata mai ales in statele vecine. In România autoritățile susțin că se pregătesc deja pentru primirea a până la 500.000 de refugiați.Discutam in aceasta seara despre ce infrastructură dispunem și cât ar costa statul român găzduirea a sute de mii de persoane aflate în căutare de adăpost și hrană

Comentam si o decizie a Curții de Justiție a Uniunii Europene care stabilește că un judecător nu poate răspunde disciplinar pe motiv că a aplicat dreptul Uniunii Europene in fata unei decizii a Curtii Constitutionale din statul membru. Curtea spune inca odata că dreptul european are prioritate în fața dreptului național al unui stat membru.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 23 februarie 2022