Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 3 martie 2022

un_pompier_poate_fi_observat_in_mijlocul_unor_daramaturi_la_intrarea_intr-o_cladire_ce_a_fost_bombardata_la_kharkiv_2_martie_2022.

Un pompier poate fi observat în mijlocul unor darâmaturi, la intrarea într-o cladire ce a fost bombardata, la Kharkiv, 2 martie 2022.
Un pompier poate fi observat în mijlocul unor darâmaturi, la intrarea într-o cladire ce a fost bombardata, la Kharkiv, 2 martie 2022.
Sursa imaginii: 
© Sergey Bobok, AFP

In Ucraina, bombardarea mai multor orase continua,  trupele ruse au capturat orașul Herson, din sudul tarii. Astazi este programata o noua runda de negocieri intre Kiev si Moscova. Presedintele Vladimir Putin a convocat Consiliul de Securitate. Intre timp, Curtea Penală Internațională lansează o investigație pentru crime de război împotriva Rusiei.

sumarul emisiunii 40 de minute 

In doar o saptamana, ONU inregistreaza un milion de refugiati. Aproape 120.000 au ajuns si in Romania, multi au plecat de-aici in tari din vestul Europei. Dar un lucru e sigur, presiunea nu o sa scada, oamenii vor continua sa vina. Populatia si ONG-urile cer o implicare mai vizibila a autoritatilor din judetele de granita.

Este clar că dependenţa Uniunii Europene de gazul rusesc trebuie eliminata şi că este nevoie să insistăm mai mult şi mai bine pe surse energetice alternative, transmite presedintele Klaus Iohannis. Cum inlaturi  dependenta si cum continui aprovizionarea asa incat economia sa nu sufere, discutam in aceasta seara.  

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 3 martie 2022