Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 7 martie 2022

coridor_umanitar_ucraina_0.jpg

Ucraineni plecând din Irpin, oraș aflat sub asaltul armatei ruse
Sursa imaginii: 
AP Photo/ Oleksandr Ratushniak

Atacurile armatei ruse asupra oraselor ucrainene continua. Moscova a anunțat astazi noi „coridoare umanitare” pentru evacuarea civililor, dar doua incercari asemenatoare, zilele trecute, au esuat si zeci de oameni au fost omorati. Delegatiile ucraineana si rusa au programata astazi o noua negociere. Intre timp, audierile privind acuzatii de crime de razboi au început la Haga. Rusia a nu și-a trimis delegați la ședința Curţii de Justiţie

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Prețul petrolului a urcat astazi  la cele mai ridicate niveluri din 2008 încoace, în condițiile în care SUA și aliații au luat în calcul o interdicție a importurilor de petrol rusesc. Europenii nu sunt insa pe aceeasi lungime de unda in acest caz- miniştrii germani de finanţe  şi de externe  s-au pronunţat împotriva interzicerii importurilor de gaze, petrol şi cărbune din Rusia în cadrul noilor sancţiuni legate de invazia Ucrainei.

 UE trebuie să fie pregătită pentru cinci milioane de refugiați din Ucraina. Seful diplomatiei europene spune că statele membre nu trebuie să se mobilizeze doar pentru a acorda ajutor umanitar, dar și pentru a aloca resurse țărilor care au granițe cu Ucraina, tari prin care intră refugiații.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 7 martie 2022