Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 8 martie 2022

dincu_mapn_fra_rou_02_inquam_octav_ganea.jpg

Ministrul Apărării Vasile Dîncu
Sursa imaginii: 
Inquam Photos / Octav Ganea

Confuzie in privinta unui proiect  de lege în care una dintre prevederi este ca bărbaţii între 18 şi 60 de ani să intre în rezerva generală, în caz de război. Propunerea, analizata in ultima sedinta CSAT, vine în contextul invaziei de pe teritoriul Ucrainei. Ministrul Apararii sustine ca un proiect privind incorporarea civililor in caz de razboi nu de actualitate.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

La miezul noptii Romania iese din starea de alerta. Toate restrictiile adoptate in perioada de criza sanitara vor fi eliminate, a anunțat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Masca de protecție nu va mai fi obligatorie, nici la interior, nici la exterior, operatorii economici vor funcționa fără restricții de oră sau capacitate, certificatul digital COVID nu va mai fi solicitat la intrarea în România iar formularul de localizare nu mai trebuie completat.

Persoanele care au plagiat în lucrarea de doctorat înainte de 2011 ar putea fi amnistiate. Un amendament în acest sens a fost depus în Parlament. Deocamdată nu s-a ajuns la vot și nici nu este clar dacă propunerea va trece de cele două Camere. Analizam totusi intentia, pentru ca este clar ca exista  o intenție de a-i albi pe cei care au comis un plagiat înainte de 2011, spune la RFI jurnalista de investigații de la PressOne Emilia Sercan. Un interviu in aceasta seara.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 8 martie 2022