Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 14 martie 2022

-crisis-kharkiv.jpg

Peisaj după bombardamente rusești la Harkov
Peisaj după bombardamente rusești la Harkov
Sursa imaginii: 
OLEKSANDR LAPSHYN | Crédits : REUTERS

Astazi are loc o noua rundă de negocieri între Kiev și Moscova. Bombardamentele armatei ruse au continuat in mai multe orase. În tot acest timp, exodul refugiaților continuă - circa 2,7 milioane de oameni și-au părăsit țara până în prezent, potrivit ONU. De la Autoritatea Naţionala pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie vine o veste buna, in cateva zile va exista "o procedură foarte clară" de înregistrare şi urmărire a copiilor din Ucraina care trec granita neînsoţiţi.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Europenii isi propun reducerea dependentei energetice din Rusia, un proces lung, dificil si care implica anumite costuri de mediu. Revenirea temporara la carbune nu este exclusa in context. Asa ca apare o intrebare- este pactul verde in pericol, pe fondul razboiului din Ucraina? Incercam sa ne lamurim in aceasta seara…

Iar Franţa a renuntat astazi la toate măsurile anti-Covid. Masca, simbolul cel mai vizibil al pandemiei, dispare definitiv de pe feţele oamenilor cu o singură excepţie,  în transportul in comun. Autorităţile au decis de asemenea suspendarea paşaportului vaccinal, intrat în vigoare de abia acum o lună şi jumătate după îndelungi şi aprige dispute parlamentare si proteste de amploare.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 14 martie 2022