Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 18 martie 2022

putin_30_0.jpg

Sursa imaginii: 
Reuters/Sergei Karpukhin

Doua  momente in oglinda s-au petrecut astazi – in timp ce bombardamentele armatei ruse au continuat in cele mai multe orase ucarinene, de pe un stadion din Moscova, unde a fost organizat un concert urias, presedintele Putin a fost aclamat de multime careia i-a transmis  ca ”Din dragoste creștină Rusia a fost obligata să-i salveze pe frații din Donbas”. Timp in care estimarile NATO indica aceeasi directie- ca razboiul va continua dar ca nu se anticipeaza riscuri la adresa securitatii tarilor aliate.

 

sumarul emisiunii 40 de minute

Guvernul a aprobat in sedinta de astazi ordonanta de urgenta privind măsurile care vor fi aplicate de la 1 aprilie pe piaţa energiei. Plafonarea preturilor va functiona timp de un an,  noile plafoane cresc puţin faţă de cele care erau în vigoare la 1 noiembrie iar compensarea dispare din facturile la curent si gaze.

Iar centrele de testare PCR din spitale, deschise în valul 5, au fost închise odată cu scăderea numărului de infectări. Testarea gratuită se mai poate face doar la medicul de familie dar cu teste rapide. Testarea PCR la domiciliu trebuie solicitata telefonic la DSP.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 18 martie 2022