Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 21 martie 2022

borell.jpg

Josep Borrell, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate
Sursa imaginii: 
Facebook / Josep Borrell

 UE discuta noi sanctiuni contra Rusiei. Este luat in calcul un posibil embargo pentru petrolul rusesc. Si, incepe o saptamana efervescenta din punct de vedere dipomatic. Astazi presedintele polonez este la Chisnau si maine vine la Bucuresti. Liderul  american Joe Biden vine joi în Europa pentru o reuniune de urgență NATO și un summit G7, iar vineri va fi în Polonia. Timp in care Kremlinul isi continua bombardamentele si respinge ideea unui summit Putin-Zelenski atât timp cât nu avansează negocierile.

 

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

In contextul in care in urma cu cateva zile, liderul PNL, Florin Citu avansa ideea remanierii unor ministri, astazi, Coaliția de guvernare are o ședință în care toți miniștrii guvernului Ciucă vor veni în fața liderilor partidelor și vor da raportul legat de activitatea de până acum. Potrivit unor surse, PSD nu agreeaza ideea remanierii.  Despre aceasta evaluare si efectele ei, discutam in 40 de minute.

„CCR va avea șansa unui nou început odată cu schimbarea conducerii instituției”. Este aprecierea fostului ministru al Justiției Raluca Prună, în contextul în care în acest an se încheie mandatul a 3 judecători: președintele Valer Dorneanu, Daniel Morar și Mona Pivniceru. In ultimii ani, CCR a comis mai multe erori, iar cei trei noi membri care se vor alătura Curtii e obligatoriu sa nu aiba istorii de partizanat, spune fostul ministru al Justitii. Un interviu in aceasta seara.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 21 martie 2022