Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 25 martie

ap19027493823523.jpg

Exploatarea gazelor din Marea Neagră a început prin compania Black Sea Oil&Gas
Sursa imaginii: 
AP/Marc Israel Sellem

Europenii si americanii mai fac un pas ca sa rupa dependenta de gazul rusesc. Statele Unite vor livra gaz lichefiat Uniunii Europene. 15 miliarde de metri cubi ar putea ajunge pe pietele statelor membre in acest an.  In plus, cei 27 au convenit sa achizitioneze in comun gaze in perspectiva  iernii viitoare. Imediat Mihaela Gherghisan va intra in direct de la Bruxelles cu explicatii

 

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Dupa ce a fost ieri la summitul NATO de la Bruxelles, astazi presedintele american a mers in Polonia. Joe Biden s-a intalnit cu soldatii americani din aceasta tara dar si cu refugiatii ucraineni. Polonia a primit peste doua milioane de oameni fugiti din calea razboiului. Despre insemnatatea acestei vizite la Varsovia, corespondentul nostru Oktavian Milewski.   

Iar ONU avertizeaza ca daca razboiul din Ucraina se va prelungi, evolutia economica si sociala a Republicii Moldova ar putea sa fie pusa in pericol. Datele sugereaza ca din cauza conflictului, in tara vecina peste 30% din populatie ar putea trai sub pragul saraciei iar in urmatorul an, fiecare al doilea cetatean risca sa devina sarac.   

 
Emisiunea 40 de minute din data de 25 martie 2022