Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 28 martie 2022

negocieri-pace--gomel-ap22059473563020.jpg

Vladimir Medinsky, șeful delegației ruse, al doilea din stânga, și Davyd Arakhamia, liderul fracțiunii Partidului Slujitorul Poporului din Parlamentul ucrainean, al treilea din dreapta, participă luni, 28 februarie, la discuțiile de pace din regiunea Gomel, Belarus.
Sursa imaginii: 
Sergei Kholodilin/BelTA Pool Photo via AP

O nouă rundă de negocieri intre Moscova si Kiev este asteptata in aceasta saptamana, în Turcia DAR Moscova apreciaza ca un summit Putin-Zelenski ar fi contraproductiv. Intre timp, președintele ucrainean spune că tara sa este pregătită să discute despre adoptarea unui statut neutru ca parte a unui acord de pace, dar acesta trebuie garantat de terti si supus referendumului.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Săptămâna aceasta va avea loc o campanie de informare, iar de săptămâna viitoare va începe distribuția pastilelor de iod, anunta ministrul Sănătății. Masura ii nemultumeste pe medicii de familie care nu vor sa se ocupe de distributia tratamentului care, spun ei, le-ar bloca  activitatea medicală.

Iar ministrul Culturii anunță o anchetă internă la Teatrul Național București după distribuirea neautorizată în sala Studio a unei publicații nationalist-extremiste. Deputatul USR Iulian Bulai, presedintele Comisiei de cultura din Camera îi cere lui Lucian Romascanu demiterea directorului interimar al TNB si il ameninta pe politician cu o motiune.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 28 martie 2022