Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


#NoteBune - Platformă online dedicată elevilor, pentru învățarea materiei școlare de examen

notebune.jpg

Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture acționează în zona de educație non-formală și cultură.
Notebune.ro este o platformă online gratuită care invită elevii să descopere resurse digitale care sprijină învățarea accelerată a materiei pentru Bacalaureat și pentru Evaluarea Națională. În Aprilie, platformă online Notebune.ro va publica 15 clipuri care vor acoperi tematica și materia de Bacalaureat pentru matematică.
Sursa imaginii: 
Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture / Notebune.ro

În februarie 2022, Ministrul Educației spunea despre școala desfășurată online din pricina pandemiei de Covid-19, ca fiind "o catastrofă educațională la scară mondială." Și dacă, totuși, experiența de școală pe internet nu trebuie complet aruncată la gunoi? 

În căutarea răspunsului la această întrebare s-a născut un nou proiect dezvoltat de Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture. Notebune.ro este o platformă online gratuită care invită elevii să descopere resurse digitale care sprijină învățarea accelerată a materiei pentru Bacalaureat și pentru Evaluarea Națională.

Alături de profesori foarte bine pregățiți, echipa #NoteBune le propune utilizatorilor o serie de cursuri online realizate în conformitate cu Programa școlară. Elevii vor putea trece prin materie în câteva ore cu ajutorul lecțiilor video, a fișelor recapitulative și a testelor de evaluare ce vor putea fi rezolvate online. Tot conținutul este gratuit pentru a susține accesul egal la educație al tuturor copiilor.

„Ne-am îndreptat spre subiectele cel mai des vehiculate prin testele de antrenament și prin modelele oficiale: relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice, analiza perspectivei narative, modul de realizare a unui eseu, am exemplificat pe opere scrise de George Bacovia, I. L. Caragiale, Ion Creangă și am propus o sinteză a conceptelor necesare rezolvării subiectului.”, spune mentorul Bogdan Rațiu - profesor MERITO și membru activ în ANPRO.

În Aprilie, platformă online Notebune.ro va publica 15 clipuri care vor acoperi tematica și materia de Bacalaureat pentru matematică. De asemenea, copiii și profesorii vor putea urmări materiale conexe pe conturile de social media (TIK TOK si Instagram) și vor fi invitați la sesiuni live pentru a le adresa mentorilor întrebări despre examene.

Proiectul Notebune.ro vine în continuarea experienței online începută de Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture în 2021 prin proiectul "Evaluare națională online", primul de acest fel care a reușit să strângă 1,7 milioane de vizualizări și peste 100.000 de elevi participanți online la sesiunile de informare.

„Pandemia ne-a arătat cât de multă nevoie este de resurse adaptate mediului online. Dacă am învățat ceva din această perioadă este că trebuie să le oferim elevilor conținut dedicat de foarte bună calitate. Notebune.ro este urmarea firească a nenumăratelor solicitări de a continua pilotul început cu «Evaluare națională online» de anul trecut, un proiect care s-a incheiat cu 2,2 M reacții pe TIK TOK si sute de mii de accesari online. Mai mult, într-o piață educațională care devine din ce în ce mai monetizată, notebune.ro propune un conținut gratuit foarte bine realizat, dar și egalitate de șanse pentru toți elevii din România, indiferent dacă locuiesc într-un oraș mare sau într-un sat îndepărtat.” spune Măriuca Mihăilescu, coordonatorul proiectului.

Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture acționează în zona de educație non-formală și cultură. Misiunea lor este să producă conținut de calitate într-o manieră modernă și digitală, promovând diversitatea și incluziunea pentru toți copiii, cu sau fără deficiență de auz. Afostodata.net este un concept unic în România, cu povești audio și în limba semnelor, omologat de Ministerul Educației și Cercetării. De aproape trei ani produc conținut educativ pentru profesori și elevi, deci principalul scop este continuarea dezvoltării de resurse educaționale moderne, pe baza cerințelor din învățământul actual. Începând cu februarie 2020, platforma a fost omologată ca mijloc de învățare de Ministerul Educației și Cercetării pentru învățământul primar și gimnazial special și de masă – omologat cu nr. 25.894/I/12.03.2020.