Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 30 martie 2022

presedintele_turc_recep_tayyip_erdogan_se_adreseaza_negociatorilor_rusi_si_ucraineni_istanbul_turcia_29_martie_2022.

Presedintele turc, Recep Tayyip Erdogan se adreseaza negociatorilor rusi si ucraineni, Istanbul, Turcia, 29 martie 2022.
Presedintele turc, Recep Tayyip Erdogan se adreseaza negociatorilor rusi si ucraineni, Istanbul, Turcia, 29 martie 2022.
Sursa imaginii: 
© Murat Cetinmuhurdar, via Reuters

Kremlinul reduce sperantele privind un progres deosebit in negocierile cu Kievul si anunta ca discuțiile purtate ieri la Istanbul între delegațiile rusă și ucraineană nu au dus la nimic "foarte promițător" și nici la vreun "pas decisiv". Pe de alta parte, Occidentul primeste cu scepticism promisiunile Rusiei ca va „reduce drastic operațiunile de luptă.

 

sumarul emisiunii 40 de minute

Pretul  gigacaloriei se dubleaza in Bucuresti de la 1 aprilie. Consiliul General a aprobat creșterea tarifului la energia termică. Majorarea  este necesară pentru a echilibra întregul sistem de termoficare, justifica primarul Nicusor Dan. Discutam pe larg in aceasta seara.

Se modifica din nou structura anului scolar. Se renunță la semestre și trimestre și se introduc 5 module de învățare. O altă premieră este săptămâna „mobilă” de vacanță, în luna februarie. Scoala ar urma sa inceapa din 5 septembrie. Acum, propunerile ministrului Educatiei ar trebui validate si de expertii in domeniu.

Iar duminică au loc alegeri legislative în Ungaria. După 12 ani petrecuţi în fruntea executivului, premierul Viktor Orban, va fi confruntat cu cel mai strâns scrutin. In ciuda faptului că practic toată opoziţia s-a aliniat în spatele unui candidat unic, e foarte posibil sa asistam la o nouă victorie a lui Orban.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 30 martie 2022