Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 31 martie 2022

tensiuni_pnl_ion_ionita_criza_radacini_adanci.jpg

Florin Cîțu, din ce în ce mai izolat în PNL
Florin Cîțu, din ce în ce mai izolat în PNL
Sursa imaginii: 
Facebook/Florin Cîțu

Cat de repede va fi debarcat Florin Citu de la sefia PNL?  Schimbarea e pregatita de mai multi lideri ai formatiunii, pe fondul nemulţumirilor legate de relaţia proasta pe care Citu o are cu cei de la PSD. Daca acesta nu demisioneaza, ar fi pregatit si un plan B, cu declanşarea unui congres extraordinar, la începutul lunii aprilie, in urma caruia Citu sa fie inlocuit cu Nicolae Ciucă.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Propunerea ministrului Educatiei de a modifica structura anului scolar este un pas inainte. Este opinia expertului in educatie Marian Stas care apreciaza ca sistemul trebuie reformat complet pentru ca cel actual e depasit. Va reamintesc ar urma ca semestrele și trimestrele sa fie inlocuite cu 5 module de învățare. Tezele vor fi eliminate. Ce ar mai fi de facut, discutam in aceasta seara.

Seful NATO avertizeaza ca armata rusă încearcă să se repoziţioneze în Ucraina, ca va menţine presiunile asupra Kievului şi a altor mari oraşe şi va intensifica ofensiva în regiunea Donbas. Intre timp, Crucea Rosie anunta ca ar putea organiza de maine in Mariupol pentru a evacua civili, daca Moscova si Kiev se pun de acord sa ofere garantii de securitate pentru coridoarele umanitare.

Cu trei zile inainte de alegerile legislative si cu o diferenta mica intre Fidesz si opozitie, scrutinul din Ungaria da nastere la tensiuni. Dupa ce lângă Târgu Mureș au fost  descoperite sute de buletine de vot aruncate la gunoi, candidatul opoziției unite la funcție de premier  cere anularea tuturor voturilor din Diaspora, în timp ce partidul lui Viktor Orban susține că e vorba despre o  ”înscenare”.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 31 martie 2022