Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


„Sunetele Naturii. Sunetele Vieții Tale”, primul album cu muzica păsărilor

sor.jpg

„Sunetele Naturii. Sunetele Vieții Tale”, primul album cu sunetele păsărilor
Albumul „Sunetele Naturii. Sunetele Vieții Tale” include 36 de sunete de la păsări precum: mierla, pițigoiul mare, sticletele, ciocănitoarea de grădini, rândunica, guguștiucul și multe altele.
Sursa imaginii: 
Societatea Ornitologică Română

De 1 aprilie, Ziua Păsărilor, Societatea Ornitologică Româna și Universal Music ne invită să descoperim cântecele naturii interpretate de păsările din jurul nostru.

De 29 de ani, 1 aprilie este Ziua Păsărilor. "În România, Ziua Păsărilor era sărbătorită încă din perioada interbelică, în principal în școli. Din 1994, Societatea Ornitologică Româna a reintrodus în calendarul evenimentelor această zi specială pentru toți iubitorii de păsări și natură”, a declarat directorul executiv al SOR, Dan Hulea.

Albumul „Sunetele Naturii. Sunetele Vieții Tale” include 36 de sunete de la păsări precum: mierla, pițigoiul mare, sticletele, ciocănitoarea de grădini, rândunica, guguștiucul și multe altele. Fiecărui sunet și fiecărei păsări îi este atribuit un titlu inspirat din realitatea noastră de zi cu zi, cum ar fi „Pițigoiul mare – În drum spre cafenea” / „Florinte – În față, pe avarie” / Ciocănitoare de grădini – Bormașina vecinului”.

Păsările sunt o parte importantă din lumea vie din jurul nostru iar pentru a ne putea bucura de sunetele naturii în continuare, Societatea Ornitologică Româna ne cere ajutorul. Cu o simplă donație lunară de 30 de lei, asigurăm semințele pentru aproximativ 3.225 de pasări în sezonul rece, si astfel, playlistul va continua să conțină muzica păsărilor. În fiecare primăvara, sunt montate cuiburi artificiale în așteptarea noului sezon de cuibărire. În ele vor crește an de an generații de pui de muscari, țicleni, vrăbii, pițigoi și codroși. Cu o donație singulară de 80 de lei, SOR poate instala un cuib artificial pentru o pereche de păsări cântătoare.

Pe tot parcursul anului, SOR dezvoltă și organizează programe și evenimente de educație pentru natură dedicate copiilor și adulților. Cu o donație singulară de 200 de lei, poți contribui la realizarea materialelor educative atât de apreciate de copii. Mai multe amanunte, aici.

Atât timp cât păsările cântă, suntem în siguranță. Natura are nevoie de noi, dar noi avem mult mai multă nevoie de ea. Păstrează vii sunetele naturii!