Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 4 aprilie 2022

Volodimir Zelenski Joe Biden Rusia terorism.jpg

Volodimir Zelenski cere sprijinul Occidentului în războiul cu Rusia
Volodimir Zelenski cere sprijinul Occidentului în războiul cu Rusia
Sursa imaginii: 
AP PHOTO/Ukrainian Presidential Press Office

Presedintele Volodimir Zelenski se va adresa intr-o ora Parlamentului de la Bucuresti. In Republica Moldova este zi de doliu national in memoria victimelor de la Bucea, unde civilii au fost masacrati de armata rusa. Este contextul in care unele ţări membre ale Uniunii Europene au cerut blocului comunitar să adopte rapid noi sancţiuni împotriva Rusiei.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

In Ungaria, dupa ce Fidesz a castigat peste două treimi din mandatele de parlamentari, Viktor Orban va conduce un nou guvern. Cum va arata relatia BudapestEI cu Bruxellesul in cel de-al patrulea mandat  al lui Orban in fruntea guvernului maghiar, mai ales in contextul razboiului din Ucraina, discutam in aceasta seara.  

Jurnalista Emilia Şercan acuză că autorităţile statului au orchestrat o operaţiune de compromitere împotriva sa după ce a dezvăluit că teza premierului Nicolae Ciucă este plagiată. Ea sustine ca a fost vizată de trei acţiuni distincte de ameninţare, defăimare şi intimidare şi că una dintre acestea a fost făcută, potrivit probelor pe care le deţine, cu complicitatea unor persoane din instituţii ale statului.

Iar prefectul de Gorj readuce in discutie situatia medicilor care lucreaza si la stat si la privat. El atrage atentia ca foarte multi doctori merg la propriul cabinet în timpul programului de la spital, si folosesc unitatea medicala ca pe o pepiniera de unde sa atraga clienti pentru mediul  privat. un sistem de monitorizare a personalului medical, prin accesul în unitatea sanitară pe bază de cartelă, ar putea să îi oblige pe medici să respecte programul de lucru, completeaza prefectul. 

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 4 aprilie 2022