Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 5 aprilie 2022

polonia_refugiati_ucraina.jpg

Un grănicer polonez ține în brațe copilul unei familii de refugiați ucrainieni care intră în Polonia, în zona localității de frontieră Medyka, martie 2022
Sursa imaginii: 
Louisa GOULIAMAKI AFP via rfi.fr

Președintele ucrainean se adreseaza astazi Organizației Națiunilor Unite, în cadrul unei reuniuni de urgență a Consiliului de Securitate. În discursul pe care l-a ținut în cursul nopții, Volodimir Zelenski a promis că toate crimele de război comise de forțele ruse împotriva civililor vor fi aduse in fata instantelor. Timp in care UE anunta noi sanctiuni la adresa Moscovei.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Solidaritate cu jurnalista Emilia Sercan. Profesori, jurnaliști, studenți, oameni de cultura si ONG-uri au semnat un apel în spijinul ziaristei.  Guvernul susţine total libertatea presei, iar premierul cere investigaţii, a transmis purtătorul de cuvânt al Executivului, după ce jurnalista a acuzat acţiuni de defăimare şi intimidare ca urmare a dezvăluirilor referitoare la plagiatul din lucrarea de doctorat a premierului Ciucă.  

Si tot in aceasta seara analizam impreuna cu profesorul de economie, Mircea Cosea, lista completă de măsuri economice agreate în coaliție: vouchere pentru persoanele cu venituri mici, decontarea accizei la carburant pentru transportatori, creșterea valorii  tichetelor de masă. In plus, Marcel Ciolacu, avanseaza că e posibilă o nouă creștere a salariului minim pe economie.

Mai tarziu in 40 de minute si datele celui mai recent studiu Salvati Copiii. Aproape 60% dintre elevii din România fac meditații la cel puțin o materie. Cercetarea mai arată că elevii se simt extenuați și se tem de eșec. In plus, un copil sau adolescent din România învață zilnic mai multe ore decât muncește un adult.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 5 aprilie 2022