Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 6 aprilie 2022

instant_incident_amb_rusiei_04_inquam_photos_octav_ganea.jpg

Sursa imaginii: 
Inquam Photos - Octav Ganea

Ministerul roman de externe respinge orice atribuire de context sau semnificaţie politică a incidentului petrecut dimineata in fata Ambasadei Rusiei şi face apel ca misiunea diplomatica să manifeste reţinere maximă în oferirea oricăror interpretări înaintea finalizării anchetei. Ambasada considera ca nu există nicio îndoială că soferul care a intrat cu masina in poarta institutiei a comis acest act sub influenţa unei explozii de isterie anti-rusă în legătură cu o provocare regizata” în oraşul ucrainean Bucea. 

 

sumarul emisiunii 40 de minute

Mariupol, cel mai bombardat oraș din Ucraina, a devenit „noul Auschwitz”. Este declaratia primarului locaitatii care acuză Rusia că foloseste crematorii mobile în oraș pentru a distruge dovezile privind uciderea civililor și vorbește despre mii de victime. El a spus că estimările prudente de acum o săptămână sugerau că 5.000 de persoane au fost ucise în orașul portuar din sudul țării, dar că, având în vedere dimensiunea comunității și nivelul de distrugere, ar putea fi vorba de „zeci de mii" de morti.

Bugetul pentru programul de investitii Anghel Saligny a fost suplimentat cu 15 miliarde de lei, pentru retele de apa, gaze si alte proiecte locale. Guvernul justifica având în vedere numărul de solicitări şi proiecte depuse de potenţialii beneficiari. Proiectul care are ca obiectiv modernizarea comunităților locale a fost contestat pentru ca ii lipseste transparenta. Nu stim care sunt criteriile de acordare a fondurilor si nici cat de eficiente au fost proiectele dezvoltate pana acum in acest proiect, aminteste Septimius Pirvu, specialist expert în bună guvernare  ​la ExpertForum.

Lucrul de acasă practicat in cei doi ani de pandemie a schimbat regulile pe piața muncii. Acum, in anumite domenii, programul se negociază între angajator și salariatul care nu vrea să revina la birou.  Dar munca de acasa nu inseamna doar beneficii, pune si anumite probleme, pentru ca de exemplu, programul flexibil poate presupune mai multe ore de munca. Un interviu cu cu sociologul Mirel Bănică

 
Emisiunea 40 de minute din data de 6 aprilie 2022