Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Specialist în "magie muzicală", Alex Ștefănescu lansează albumul "Vindecare"

alexstefanescu2_-_foto_radu_gheorghiu.jpg

Alex Ștefănescu lansează albumul "Vindecare"
Alex Ștefănescu a studiat actoria la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București, continuându-și apoi studiile la London International School of Performing Arts. Întors în București, a colaborat cu mai toate teatrele importante, în producții mici și mari.
Sursa imaginii: 
Radu Gheorghiu

"Umorul deștept și candoarea nerușinată merg perfect împreună. Când le pui pe muzica lui Alex Ștefănescu obții o seară vindecătoare, ce pune pe picioare orice stare de spirit. Efectul de descrețire a frunții e garantat și de durată." așa este promovat spectacolul de lansare a celui mai nou album "Vindecare", spectacol găzduit de Teatrul de Comedie, Luni 11 aprilie.

"Pe 11 este concertul "Vindecare", concert care pentru prima dată pentru mine, nu mai este vorba de un simplu one-man-show, acum se întâmplă cu band. Oamenii cu care voi urca pe scena îmi sunt prieteni, toți îmi sunt dragi, și i-am adunat fix pentru această ocazie, percuție, colegul meu actor și muzician Horia Suciu, backing vocals am doua fete foarte frumoase și foarte talentate, una este actriță Cristina Danu și una este studenta la Conservator, la canto, Smaranda, după care, la clape, cel mai profesionist dintre noi, Bobby Stoica, și eu care îmi fac obișnuitul număr de.. magie muzicală." spune Alex Ștefănescu.

Alex Ștefănescu a studiat actoria la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București, continuându-și apoi studiile la London International School of Performing Arts. Întors în București, a colaborat cu mai toate teatrele importante, în producții mici și mari. A fost mereu atras de teatrul muzical și a avut șansa de a fi parte din distribuția unor spectacole de acest gen, în regia lui Răzvan Mazilu (West Side Story, We Will Rock You). Timp de doi ani, a fost actor angajat al Teatrului Ion Creangă din București.

Pe lângă activitatea din lumea teatrului, a început să compună cântece și a mai multe spectacole de timp one-man-show: "Ziua Necunoștinței" (o călătorie muzicală în sufletul omului urban), "9 Piese Remixate" (9 piese faimoase de teatru, repovestite muzical, cu “aromă” personală) și acum "Vindecare" (scris în 2020 în timpul lockdown-ului, unde și-a continuat explorările primului concert, legate de tema omului aflat în căutarea fericirii și a sensului vieții). Călătoria sa muzicală a pornit în București, la teatrul independent Unteatru și apoi i-a purtat spectacolele prin toate colțurile țării și chiar în străinătate, la Londra și Luxemburg. A avut și câteva apariții în emisiunile televizate iUmor și Românii au Talent.

Despre "Vindecare" și muzica lui Alex Stefanescu, aflați mai multe urmărind interviul acordat emisiunii RFI360.