Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 11 aprilie 2022

macron.jpg

Bilant contrastat al primului mandat prezidential al lui Emmanuel Macron.
Bilant contrastat al primului mandat prezidential al lui Emmanuel Macron.
Sursa imaginii: 
REUTERS - BENOIT TESSIER

Despre ce perspective sunt pentru turul doi al prezidenţialelor franceze după calificarea în finală a presedintelui candidat Emmanuel Macron şi a extremistei de dreapta Marine Le Pen.  Absenteismul s-a ridicat la un sfert din electorat. In contextul turului doi din 24 aprilie, mai toţi candidaţii învinşi şi-au îndemnat alegătorii să voteze cu Macron. 

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Armata rusa pregateste o noua ofensiva in estul Ucrainei. Bătălia din regiunea Donețk va fi „intensificată". Intre timp, UE discută un nou pachet de sancțiuni la adresa Kremlinului iar cancelarul austriac se întâlnește cu Vladimir Putin la Moscova. In aceasta seara marturia socanta a unuia din parlamentarii romani, un deputat USR, care a mers in orasele ucrainene devastate de invadatorii rusi.

Jumatate din populatia Romaniei va beneficia de masurile  economice si sociale pe care liderii coaliţiei de guvernare urmează să prezinte, masuri luate în contextul valului de scumpiri din ultima perioadă, spune liderul PSD. Potrivit acestuia, impactul bugetar este de 17,5 miliarde de lei si nu e nicio problemă privind deficitul bugetar, completeaza Marcel Ciolacu. Discutam masurile impreuna cu analistul economic Dragos Cabat.

Si tot in aceasta seara despre PNL care intră în era Ciucă. Premierul a fost validat și președinte de partid la Congresul de ieri al formațiunii. Va putea el să fie locomotiva electorală a liberalilor în 2024? Exclus, considera politologul Andrei Țăranu….

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 11 aprilie 2022