Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 18 aprilie 2022

ucraina_bilant_copii_ucisi_armata_rusa.jpg

Loc de joacă din Harkov, lângă un bloc bombardat de armata rusă
Loc de joacă din Harkov, lângă un bloc bombardat de armata rusă
Sursa imaginii: 
AP Photo/Andrew Marienko

Atacurile rusilor in Mariupol si Harkov continua dar rachetele au facut astazi victime si in vest, la Liov, unde 7 oameni au murit. Militarii baricadati  in combinatul de otel din orasul port la Marea Azov se apara cu inversunarae. Soldatii au refuzat să se predea, așa cum au cerut trupele ruse care controlează orașul. În uzină s-ar află între 2.000 și 2.500 de militari și voluntari, dar și mulți civili - majoritatea copii.  Nici un coridor umanitar nu a fost deschis astazi iar guvernatorul din Lugansk a cerut oamenilor să plece urgent din zonă. Timp in care, Ministerul rus al Apărării susține că România se află printre țările care trimit cei mai mulți mercenari în Ucraina

sumarul emisiunii 40 de minute 

Unul din patru români va ajunge sub pragul de sărăcie în perioada imediat următoare. Asta anticipeaza directorul adjunct al Direcţiei Judeţene de Statistică Iaşi, Ciprian Iftimoaei. Statisticianul ieșean spune ca dacă statul nu intervine cu măsuri, atunci unul din trei români nu va mai avea din ce trăi.

Poze imprimate pe foi si prinse pe o perdea, asa s-a prezentat Romania la Targul de Turism de la New York.  A fost o situatie jenanta dar cu putina creativitate si nu multe resurse financiare,  organizatorii puteau sa se prezinte onorabil, spune Purtatorul de cuvant al ANAT Traian Badulescu. Prezența țării noastre la Târgul de Turism de peste ocean a reprezentat cel mai important semnal pentru potențialii turiști americani că România este o destinație sigură și ospitalieră, în actualul context geopolitic, dar și după doi ani de criza sanitara. 

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
emisiunea 40 de minute din data de 18 aprilie 2022