Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 20 aprilie 2022

mariupol_razboi.jpg

Doi localnici trec pe lângă un tanc distrus, într-o zonă controlată de forțele rusești din Mariupol, Ucraina, 19 aprilie 2022
Sursa imaginii: 
AP Photo/Alexei Alexandrov via France24

„Istoria nu va uita crimele de război” din Ucraina! Este declaratia facuta de preşedintele Consiliului European, Charles Michel, aflat într-o vizită la Borodianka, în apropiere de Kiev, unde civili au fost masacrati  de trupele ruse, la fel ca in Bucea si Irpin. Intre timp, lupte grele se duc in estul Ucrainei, acolo unde au fost masate trupele Moscovei, cu intentia declarata de a cuceri intregul Donbas.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Oficialităţi ruse au reacţionat vehement faţă de interzicerea în Republica Moldova a simbolului  invaziei Rusiei în Ucraina, Z si a panglicii Sfantului Gheorghe. Preşedinta Maia Sandu a promulgat ieri o lege în acest sens, justificand că aceste simboluri divizează societatea.

De la ora 21, ora Parisului, are loc unica dezbatere televizată între cei doi finalişti ai prezidenţialelor franceze. Preşedintele-candidat Emmanuel Macron şi candidata extremistă de dreapta Marine Le Pen se vor regăsi într-un studio aflat în periferia nordică a capitalei Frantei. Cine va modera dezbaterile si care vor fi subiectele alese va spunem in aceasta seara

Iar Curtea Constitutionala trebuie recredibilizata. O spune judecatorul Cristi Danilet, propus de USR pentru un loc la CCR. Amintim, Danilet  a fost exclus din magistratura de CSM pentru doua postari pe o retea de socializare.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 20 aprilie 2022