Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 21 aprilie 2022

un_soldat_rus_poate_fi_observat_langa_localnici_din_mariupol_care_asteapta_sa_primesca_un_ajutor_umanitar_ucraina_23_martie_2022.

Un soldat rus poate fi observat lânga localnici din Mariupol care asteapta sa primesca un ajutor umanitar, Ucraina, 23 martie 2022.
Sursa imaginii: 
© REUTERS/Alexander Ermochenko

Vladimir Putin a anunțat că a anulat luarea cu asalt a combinatului Azovstal, din Mariupol, unde batalionul Azov continua sa reziste in fata bombardamentelor ruse. Liderul de la Kremlin a precizat însă că asediul continuă si a declarat eliberarea cu succes a orasului port.  

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

In Franta, «meciul» televizat dintre Emanuel Macron si Marine Le Pen a fost castigat de presedintele  candidat, scrie presa din Hexagon, chiar dacă lidera extremei drepte  şi-a ameliorat masiv prestaţia faţă de cea de acum 5 ani, cand si-a disputat fotoliul de la Palatul Elysee tot cu Emanuel Macron.

De la 1 iulie, vaccinarea anti-Covid se va face doar la medicii de familie. Deocamdata imunizarea e blocata din cauza unui ordin de ministru care stabileste că medicii de familie riscă să plătească din buzunar vaccinurile, dacă un sfert dintre dozele ajunse în cabinetele lor rămân nefolosite sau expiră. Până acum, dozele de vaccin pierdute în centrele de vaccinare nu au fost imputate nimănui.

Iar rezervările pentru minivacanța de Paște în România sunt la un nivel chiar mai slab decât în pandemie”. O spune președintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Dragoş Răducan. Daca se va mai schimba ceva pe ultima sută de metri, ne lamurim in aceasta seara.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 21 aprilie 2022