Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 26 aprilie 2022

maia_1.jpg

Sursa imaginii: 
Președinția R.Moldova

Intențiile de escaladare pornesc de la forțe pro-război din interiorul Transnistriei. Asa a declarat, la Chișinău, Maia Sandu dupa sedinta de urgenta a Consiliul de Securitate. Trei explozii s-au petrecut  la obiective militare din Tiraspol. Situația de securitate din regiunea separatistă, controlată de Rusia, se deteriorează rapid. Tiraspolul a introdus cod roșu de alertă și acuza un atac terorist.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Armata rusa continua bombardamentele in DonbasAu fost atacuri in Harkov și Zaporojie.  Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, face declarații amenințătoare la adresa NATO iar secretarul general al Națiunilor Unite s-a întâlnit  cu  seful diplomatiei ruse la Moscova si au discutat despre facilitarea coridoarelor de evacuare din orasele ucrainene. 

Lumea medicală încearcă să afle care este cauza creșterii numărului de cazuri de hepatită acută în rândul copiilor sub 10 ani. Un caz a fost identificat si in Romania. Cel putin 170 de imbolnaviri au fost raportate in 11 tari. Marea Britanie, in care au aparut primele cazuri, a exclus vaccinul împotriva coronavirusului ca fiind o cauză potențială. Imunologul Stefan Dascalu, de la Londra ne lamureste in aceasta seara.   

Si mai tarziu despre cum se va schimba Twitter, sub conducerea lui Elon Musk. Miliardarul a cumparat reteaua cu 44 de miliarde de dolari. Platforma interzice discursul ce conține amenințări violente și a luat în ultimii ani măsuri împotriva campaniilor coordonate de dezinformare.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din 26 aprilie 2022