Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 27 aprilie 2022

arme_ucraina.jpg

Livrări armament Ucraina
Sursa imaginii: 
Inquam Photos/Octav Ganea

Armata ucraineana a pierdut mai multe oraşe şi sate din regiunile de est, în timp ce Rusia îşi intensifică ofensiva terestră. Luptele grele sunt în desfăşurare pentru a împiedica cucerirea regiunilor Doneţk şi Lugansk. Si In Transnistria situatia ramane tensionata. 

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Polonia anunţă că ”se va descurca” fără gazele provenite din Rusia, iar ”alimentarea pentru clienţi nu va fi întreruptă. UE pregătește un răspuns coordonat după ce Gazprom a oprit livrările către Bulgaria și Polonia. Romania nu e afectata in acest moment, spune premierul Nicolae Ciuca.

Si toți copiii care ajung la camera de gardă a Institutului Matei Balș din București vor fi testați pentru virusurile implicate în apariția hepatitei, anunta medicul Adrian Marinescu, directorul medical al institutului.  Măsura vine la scurt timp după ce Organizația Mondială a Sănătății  a semnalat primul caz de hepatită severă de cauză necunoscută la o fetiță de 5 ani din România. Aproape 200 de imbolnaviri cu origine necunoscuta au fost raportate in 12 tari.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 27 aprilie 2022