Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 28 aprilie 2022

Vladimir Putin

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin se adreseaza deputatilor rusi si atentioneaza ca orice amestec din partea altor ţări în războiul din Ucraina va însemna un răspuns prompt din partea Rusiei, 27 aprilie 2022.
Sursa imaginii: 
Alexander Demyanchuk, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Decizia statelor occidentale de a aproviziona cu armament Ucraina, Republica Moldova şi Georgia generează riscuri pentru securitatea Europei, avertizeaza administratia Vladimir Putin. Intre timp, situatia din zona transnistreana ramane tensionata.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Sunt suspiciuni de hepatită de cauză necunoscută, în cazul altor doi copii din Romania. Mama fetiţei de 5 ani bolnava si internata de la inceputul lunii, este evaluată la Spitalul Fundeni pentru un eventual transplant de ficat.  

Scandal in privinta taxei pe care ar putea s-o plateasca toate firmele din România către Camera de Comerţ şi Industrie pentru a fi înscrise într-un Catalog al firmelor. Obligațiile se regăsesc într-un proiect de lege depus recent la Senat, inițiat de mai mulți parlamentari din coaliția de guvernare.   

Iar Festivalul Internațional de Literatură de la Timișoara, ajuns la ediția a 11-a, nu va primi în acest an bani de la bugetul local. Organizatorilor li s-a reproșat că festivalul nu aduce nimic nou.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 28 aprilie 2022