Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 29 aprilie 2022

mariupol.jpg

Mariupol, aprilie 2022
Sursa imaginii: 
Andrey BORODULIN AFP via France24

Ucraina speră ca astazi să poată evacua civilii care au rămas in combinatul Azovstal alături de ultimii soldați ucraineni care mai apără orașul Mariupol, atacat continuu de fortele ruse.  Preşedintele  Volodimir Zelenski a salutat sprijinul financiar suplimentar din partea SUA ca un „pas foarte important”,

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Diversiunile din Transnistria au rolul de a destabiliza Republica Moldova, iar situația trebuie privită cu multă atenție, având în vedere declarațiile lui Vladimir Putin. Iată ce spune la RFI europarlamentarul Ramona Strugariu, din grupul Renew Europe. Ea spune însă că există un angajament al Ucrainei de a nu permite joncțiunea trupelor ruse cu forțele aflate în Transnistria.

Val de atacuri cibernetice în România. Vizate au fost mai multe instituții, între care Guvernul și Ministerul Apărării. Atacurile au fost revendicate de hackeri pro-ruși.  Ce s-a întâmplat astăzi e un semnal de alarmă pentru că situația ar putea escalada dacă atacatorii doresc asta, spune Bogdan Botezatu de la Bitdifender. Un interviu in aceasta seara.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 29 aprilie 2022