Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 4 mai 2022

ong_mediu_guvern_import_gaze_rusia.jpg

România trebuie să renunțe la importul de gaze și petrol din Rusia, cer mai multe ONG-uri
România trebuie să renunțe la importul de gaze și petrol din Rusia, cer mai multe ONG-uri
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Comisia Europeană a anunțat un nou pachet de sancțiuni împotriva Moscovei, între care și un embargo asupra țițeiului rusesc. Propunerea a fost primita cu obiectii de cel putin 4 state membre. In context, la Bucuresti, s-a finalizat preluarea de catre Romgaz a participatiei Exxon in perimetrul Neptun Deep. Cel târziu în 2026 vom avea gaze din Marea Neagră, aprecia ministrul Energiei Virgil Popescu. Specialistii considera termenul mult prea ambitios, discutam pe larg…

 

sumarul emisiunii 40 de minute

Numărul atacurilor cibernetice întreprinse de hackerii de la Killnet în România continuă să crească. Directoratul Național de Securitate Cibernetică transmite că peste 11.400 de adrese IP au  fost  folosite până acum în atacuri coordonate. Expertii  avertizeaza că aceste grupări sunt foarte periculoase și greu de depistat. De multe ori ele acționează în parteneriat cu actori statali, ar putea fi cazul si acum. Toate explicatiile in aceasta seara.

Schimbarile de forma fara sa fie acompaniate si de schimbari de continut nu vor aduce nimic bun in invatamanul romanesc. Profesorul universitar Constantin Cucoș, de la Facultatea de Psihologie a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iasi a reactionat la cele mai noi modificari anuntate. Obligativitatea tezelor va fi eliminată de anul viitor școlar, iar elevii vor avea o singură medie la final de an. In plus, la fiecare materie profesorii vor pune cate note considera, fara sa mai existe un numar impus de calificative.   

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 4 mai 2022