Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 16 mai 2022

impozite-taxe-firme.jpg

Guvernul renunța la scăderea pragului de la care microîntreprinderile plătesc impozit pe cifra de afaceri.
Guvernul renunța la scăderea pragului de la care microîntreprinderile plătesc impozit pe cifra de afaceri.
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Vor creste sau nu taxele si impozitele? In timp ce consilierul guvernatorului BNR crede ca ne vom indrepta spre impozite mai mari, liderul PSD Marcel Ciolacu vorbeste de o redimensionare şi o reaşezare a impozitelor astfel încât colectarea sa fie mai eficienta. El exclude o majorare a taxelor dar anunta ca de la 1 iunie vor fi luate mai multe masuri fiscale.

sumarul emisiunii 40 de minute 

După o creştere robustă în 2021, economia României ar urma să încetinească la 2,6% în acest an, pe măsură ce inflaţia reduce veniturile iar războiul din Ucraina afectează încrederea în economie, lanţurile de aprovizionare şi investiţiile. Sunt previziunile economice de primăvară, publicate astazi de Comisia Europeană.

Contraofensiva ucrainenilor din regiunea Harkov a ajuns la granița cu Rusia. Intre timp, ultimii luptători din Mariupol își mențin pozițiile, in pofida  loviturilor de artilerie și aeriene asupra uzinei siderurgice Azovstal. Intre timp, Suedia anunta oficial ca vrea sa aderea la NATO, o zi dupa demersul similar facut de Finlanda.  

Iar in scandalul Eurovision, Televiziunea Română a făcut publice componența juriului României și notele acordate fiecărei țări participante la finala concursului. Juriul din 6 tari, inclusiv Romania a fost descalificat de organizatorul showului, care a repartizat punctajul acordat de cele 6 state dupa un algoritm propriu, un calcul netransparent acuza TVR.

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 16 mai 2022