Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 17 mai 2022

fum_poate_fi_observat_la_combinatul_metalurgic_azovstal_din_mariupol_ucraina_5_mai_2022._.jpg

Fum poate fi observat la combinatul metalurgic Azovstal din Mariupol, Ucraina, 5 mai 2022.
Fum poate fi observat la combinatul metalurgic Azovstal din Mariupol, Ucraina, 5 mai 2022.
Sursa imaginii: 
AP Photo

Rusia preia controlul total asupra Mariupolului odata cu evacuarea militarilor care au rezistat eroic, mai bine de doua luni, in otelaria Azovstal. Răniții au fost preluați de forțe pro-ruse în condițiile în care Kievul spune că îi va primi ulterior în schimbul unor prizonieri ruși. 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Crestere economica peste asteptari in primul trimestru al acestui an. In ciuda unei inflatii de doua cifre, produsul intern brut s-a majorat cu 5 procente fata de trimestrul precedent. In 40 de minute, analistul Dragos Cabat cu explicatii 

In Franta continua reacțiile la numirea noului premier, Elisabeth Borne, prima femeie care ocupa aceasta functie dupa mai bine de 30 de ani. "Macron și-a găsit propria doamnă Thatcher" sau doamna Borne reprezintă "continuarea abuzului social și ecologic din primul mandat macronist. discutam pe larg in aceasta seara.  

Iar Maia Sandu merge la Bruxelles si apoi la Paris. Va deveni primul presedinte al Republicii Moldova cre va sustine un discurs in Parlamentul European. In contextul razboiului din Ucraina, Chisinaul si-a depus candidatura la Uniunea Europeana.

 

Alte ediții ale emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 17 mai 2022