Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mădălina Pavăl lansează un nou album: ”De multe ori, ce nu putem rosti prin cuvinte, facem prin muzică.”

madalina_paval2.jpg

Mădălina Pavăl lansează albumul "Roiesc"
Mădălina Pavăl s-a remarcat pe scena muzicii românești printr-un stil aflat la intersecția fină dintre clasic și tradițional, pendulând între acorduri frenetice și o finețe acustică inspirată dintr-o invocație a folclorului românesc.
Sursa imaginii: 
Madalina Paval coperta album "Roiesc" - Facebook

Orașul te transformă. Este adevărat, însă în aceeași măsură, "marele oraș", te ajută să te găsești. Te face conștient de bogăția cu care ai ajuns aici, de rădăcinile din care te-ai ridicat. Cam așa s-a întâmplat pentru Mădălina Pavăl.

Născută în Bucovina, dar stabilită în București, Madalina Paval a început să facă muzica perfect conectată la tot ce a rămas.. acasă. O linie fină între clasic și tradițional, o combinație de influențe folclorice, ritualuri și amintiri, puse toate pe note muzicale. A fost rapid remarcată dupa ce a lansat în 2019 primul ei disc numit "Oamenii se fac dor", iar prin lansarea piesei "Vino pân' la București", în 2020, se gândea deja la un viitor al doilea album care să-i stabilească și mai bine prezența pe scena românească de muzică.

Făcând în ciudă pandemiei, artista a strâns în jurul ei 13 muzicieni extrem de talentați într-un proiect intitulat Mădălina Pavăl Live Orchestra, un demers atent curatoriat de producătorul și artistul Alexei Țurcan.

Colaborarea i-a găsit împreună lucrând și la coloana sonoră a filmului documentar "România Sălbatică", muzica de aici a primit aprecierea presei de specialitate și a câștigat Premiul Publicului în cadrul Transilvania Internațional Film Festival, iar mai apoi, a fost premiată și la Festivalul de Film "Gopo". 

” Am înțeles imediat că este un proiect de suflet și că o să se vadă asta în imagini și în muzică. Sunt onorată și fericită să fac parte din România Sălbatică – cred că e un proiect al nostru, al tuturor. Avem multe de învățat de la natură – timpul petrecut acolo este și va fi întotdeauna cel mai bun medicament pentru suflet și cred că merge mână-n mână cu muzica – de multe ori, ce nu putem rosti prin cuvinte, facem prin muzică.” – Mădălina Pavăl.

Madalian Paval este pe afiș la primul Showcase organizat de Festivalul de Film Documentar "One World România, pe 22 mai 2022, în clubul Expirat alături de Alexei Țurcan (chitară), Mihail Grigore (violoncel), Diana Ciudin (vioară) și Philip Goron (percuție). Apoi, pe 28 mai, Madalina Paval lansează albumul #02 "Roiesc", într-un concert special la Grădina Palatului Bragadiru, în București.

Madalina Paval a vorbit despre muzica, colaborările, și noul ei album, într-un interviu acordat emisiunii RFI360. 

www.facebook.com/MadalinaPavalOficial / www.youtube.com/c/MadalinaPavalOfficial / www.instagram.com/madalinapaval