Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 18 mai 2022

gaze.jpg

Sursa imaginii: 
AP/Marc Israel Sellem

Legea offshore, menita să deblocheze investițiile pentru extragerea gazelor de la Marea Neagră,  a fost adoptată de Parlament. Este cel mai important pas către independenţa energetică a României, a spus ministrul Energiei, Virgil Popescu.  

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Discutiile despre modificarea sistemului fiscal, incing spiritele in Coalitie. Premierul vine cu clarificari si spune ca anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare. Nu vom avea taxe noi, transeaza  seful guvernului. Coaliţia a cerut Finanţelor o analiză privind optimizarea mediului fiscal, în termen de două săptămâni.

Pentru prima data un presedinte moldovean rosteste un discurs in Parlamentul European. Maia Sandu pledeaza inca odata pentru parcursul european al Chisinaului. Autoritatile moldovene au depus cererea de aderare la blocul comunitar. Maine, Maia Sandu este la Paris si se intalneste cu Emanuel Macron.   

Iar Elena Udrea mai rămâne în arest în Bulgaria. Judecătorii au stabilit un nou termen pentru cererea de extrădare. Si fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, ramane in arest in Grecia, până când va fi luată o decizie în privința extrădării lui în România. Despre mecanismele readucerii  in tara a condamnatilor definitiv, discutam pe larg in 40 de minute.

Alte ediții ale emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 18 mai 2022